Why is everything so confusing?

Första skoldagen avklarad!
  
Jag och Caroline hade det lite krångligt med bussar imorse, men vi hamnade iaf i Gullmarsplan runt 08:40 där vi mötte Ella och hennes kompis (vars namn jag inte kommer ihåg). Vi flickor promenerade till Värmdö gymnasium med världens magont där vi gick och satte oss i Ljushallen och väntade på att rektorn skulle börja prata och välkomna oss. Det tog inte långt tid förrän uppropet satte igång. Jag var den första av oss som var tvungen att lämna hallen och följa med mentorerna vid namn Katarina och Thomas, och min nya, framtida klass - 09spA.
   Väl inne i klassrummet så satte sig alla vid bänkarna, nästan så att jag inte fick en plats vid någon bänk men tillslut satte jag mig. Nathalie (från min förra klass) kom dit någon minut senare och satte sig bredvid mig. Skönt att man iaf känner någon, kändes faktiskt lite comforting just då. Kontrollering av adresser och telefonnummer började genast och efter det fick vi massa faktablad om både det ena och det andra. Presentationer och samarbetsövningarna blir tydligen av imorgon. Så det sista som återstod var turen runt i skolan och eftersom våra handledare inte orkade guida runt oss så fick vi ett grönt papper med frågor på som vi skulle svara på (t.ex: Vilken färg är det på soffan inne hos sjuksköterskan?). Jag kutade runt med en tjej vid namn Johanna som bor i Tyresö strand, ganska sjysst att vi bor nära varandra. Vi fick hjälp av två killar som jag inte vet namnen på. Tyvärr hade vi inte rätt på allt, men det var mycket roligare än att springa runt efter uttråkade lärare som berättar exakt allting om skolan osvosv.
   När vi hade slutat så satte jag mig vid entrén och väntade på Caroline som fortfarande var med sin klass. Lite senare såg jag henne, hon var på guidning, så jag hoppade på där och fick se var en hel del korridorer och byggnader ligger. Antar att det är bra att veta. När detta var fixat och klart så åkte vi tunnelbanan till stan och käkade lunch på Tacobar i väntan på att Linnéa skulle sluta och då åkte vi till Liljeholmen, gick runt lite i hennes skola (Didaktus södra - som är väldigt liten!). På vägen till tunnelbanan började det spöregna - "Great!", tänkte jag som varken hade paraply, huva eller något att täcka huvudet med. Så jag blev ganska dyngsur. Men det löste sig senare för när vi var hemma hos Linnéa så torkade jag det med deras fläkt!
   Känner att det här inlägget börjar bli riktigt långt nu, och att jag fortfarande har mycket kvar att berätta. Men vi drog till stan, kollade kläder, hittade ingenting, fikade på Sergelbageriet och drog hem efter det. Nu har jag ätit middag och är både mätt och belåten :)
Hoppas ni som också började skolan idag hade det trevligt.
Pusspuss


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0