En väldigt fin vän.

Den största anledningen till att jag har uppdaterat min blogg så frequently denna period är på grund av en ung dam vid namn Linda. Denna Linda har tvingat mig att uppdatera, hackat på mig när jag inte gjort det och bara fortsatt och fortsatt och fortsatt. Det är nämligen så att min kära, underbara vän har varit i Alperna sedan i november vilket har lett till ett litet tomrum i hjärtat då jag faktiskt inte alls har varit duktig och pratat med henne medan hon varit där. Nu, om två veckor sisådär, är det dags. Då kommer flickan hem och jag kan fortfarande inte förstå att det är sant. Ska den där gingern komma hem igen? Det är tur det i alla fall.


Tiden går fort.

Med sämre väder på gång kan jag inte vara annat än glad. Mitt humör, om någons, påverkas av vädret. Det märkte jag så fort våren började klampa in med solsken och plusgrader. Humöret hamnade på topp, direkt! Man kanske ska fundera lite över det här med att bo i Sverige när man blir äldre. Kanske inte ska bo kvar här? Men om jag inte tänker bo kvar här, vart ska jag då flytta?

Trodde för en sekund att jag skulle få sovmorgon imorgon. Lektionen börjar 9.30 men istället för att sova gott i sängen en extra timme ska jag upp och hoppa på tok för tidigt för att bege mig till skolan för plugg. Nu när studenten är så nära som den är börjar jag lata till mig rejält. Det är knappa två månader kvar. Det är otroligt.

I don't care who you are but I love you.

Igår drack jag världens godaste te med smak av rabarber inne i Skrapan. Det här med smak av rabarber var väl lite av en lögn men det smakade verkligen sommar. Frukt, blommor, aa you name it. Sitter här med mitt blåbärste i hopp om att halsontet ska försvinna idag, eller imorgon. Snart i alla fall. Ska bege mig iväg för ett ärende innan skolan dessutom. Får hoppas på att det går bra och att ni håller tummarna för mig. 9.30. Kom ihåg det!

Ska inte sitta här och luffa mer denna morgon. Måste getta going! Puss

I'm a god damn fool but then again so are you.

Jag borde spärras in. Det borde i alla fall vara förbjudet för mig att åka in till stan och kolla i klädesbutiker när jag verkligen inte har råd med det. Sedan en vecka tillbaka har jag spenderat alldeles för mycket pengar. Har kommit hem med klänningar, plånbok, solglasögon + fodral, shorts, toppar osv. Allt detta på en vecka. Hur har jag egentligen råd med mitt liv? Tack o hej.

Detta glömde jag berätta;

Jag såg Hildas Gitarr i fredags. Och Musikkollektivet hann framföra en låt innan jag och Jennie var tvungna att dra därifrån. Hildas Gitarr ägde. Får ni chansen att se dem så tar ni den PUNKT och hej då.


Jag vill bara va' mig själv för en stund.

Det har gått tre dagar sedan löning och jag har redan spenderat alldeles för mycket på kläder och annat materiellt. Vad är det som ger mig modet att bara bränna upp alla pengar? Jag borde låsa in min lön när jag får den. Detta är inte att leka med. Inte att skratta åt. Jag tror jag lider av något.

Ännu en ny start på en ny vecka. Hatar denna måndag men ser fram emot denna vecka. I alla fall ser jag fram emot imorgon. Kommer inte berätta vad det handlar om men håll en tumme åt mig är ni snälla. Och vet ni vad? Det är bara två veckor kvar till påsklovet. Det betyder knappt två veckor kvar till Göteborg.


Way too much in one day.

När jag bestämmer mig för att gå upp klockan 07:24 en lördag, när jag inte börjar jobba förrän klockan 14, för att åka iväg och träna känner jag mig ganska dum. Efter att jag hade tränat kändes det inte så jättedumt längre. Mer smart att röra lite fläsk när man ändå har tiden till det. När jag hade jobbat tre timmar ville jag skjuta mig i huvudet. Nu när jag sitter här känner jag väl att det var ett helt OK val av mig men jag kommer aldrig göra om det igen. Förhoppningsvis.

Imorgon ställer vi fram klockan en timme och det är tur att jag fick reda på detta. Annars hade hela min morgondag blivit förstörd på grund av förvirring ifrån min sida. Nu har det löst sig och jag ser jättejättemycket fram emot min brunch-dejt med Andrea. Eftersom det är våffeldagen imorgon så hoppas jag på att det serveras våfflor i mängder. Håller tummarna.

Vinter, vår, vinter igen?

Jag skulle vilja skaffa mig en ny design här på bloggen men fan, jag fotar ju aldrig längre. Inte heller har jag nya bilder på mig så jag kan inte utnyttja mina amazing skills i Paint heller. Vet inte riktigt vad jag ska göra så ni får hålla ut. Kanske kommer mer nu när solen börjar kika fram. Då kikar kamerorna fram dem med. Som jag sagt tidigare så väger min systemkamera alldeles för mycket för att jag ska orka släpa med mig den någonstans och att fotografera med den hemma känns väl en aning lamt.

Har pluggat på bussresan hem idag. Läste igenom instuderingsfrågor till ett prov tre ggr. Jag anser att det är tillräckligt och ger mig själv en klapp på axeln. Borde fortsätta med annat plugg men det är tråkigt så bestämmer mig för att njuta av Satc istället.

You don't love me the way that I love you.

Det var inte igår jag satt och lyssnade på Kooks men nu gör jag det och svänger med rumpan i stolen. Hur nu det går till behöver ni inte fråga mig. Det bara går. Vi kan kalla det sittdansa istället.

Finns inte värst mycket att säga om helgen som varit så jag struntar helt enkelt i det. Nu är det dags att göra sig redo för ännu en skolvecka. Det är bara tre veckor kvar till påsklovet i alla fall och det tjuhutjoho:ar jag över.

Ledigheten är över för denna vecka.

Gillar att jag var så jävla snygg när jag lämnade huset igår kväll. Jag var väldigt snygg ett tag in på kvällen där med. Det roliga var väl att jag hade blivit av med halva sminket och hade lockigt, stort jävla trollhår när jag kom hem sen mitt i natta. Det är då man tänker "Hur fan vågade jag visa mig utomhus ens?" Om jag bara hade bildbevis...

Dagen har spenderats framför tvn med två flickor. Dock bestämde sig en av dem att lämna oss tidigare. Ingen händelserik dag förrän nyligen då jag var ute på en promenad på ~1 timma med min underbara Uppsalavän i luren. Ska nu lägga mig i sängen och dö framför någon skön film. Tillbaks till verkligheten imorgon.

Skjut mig i huvet med en!


fuck off, nu kör vi


The future is unclear but hopefully it will be fine.

Har jag någonsin berättat för er om min sjuka rädsla för zombies? Det här är ingen sådan skojgrej som folk brukar köra med när de bara fnissar till och säger att zombies är äckliga. Detta är allvar. Jag har kommit på mig själv att fundera över vad jag skulle göra ifall en zombieinvasion skulle äga rum på vår lilla jord. Ibland kan jag verkligen få för mig att zombies existerar och blir sjukligt paranoid över detta. Ni behöver inte påminna mig om att jag är konstig men allt som hör zombies till gör mig jätterädd, på riktigt.

Annars så måste jag bara berätta att jag haft en riktigt bra dag. Har fått bra nyheter som jag tyvärr inte kan dela med mig av förrän på ett tag. Och så är jag lite betuttad. I allt och inget.

Till alla hjärtan: Fortsätt brinn!

Är fortfarande kär i Hildas gitarr och känner att mitt musiklyssnande har varit väldigt enformigt den här veckan, men jag väljer musik beroende på humör så det får bli på detta vis. Idag är det fredag och den här dagen har jag längtat efter ett bra tag nu. Sedan i måndags, för att vara exakt. Ska jobba ikväll och hela dagen imorgon. Utgång på kvällen trots brist på pengar. Eller såhär - jag spenderar mina sista riksdaler på sprit. Barn, se mig inte som någon form av förebild för jag är långt ifrån det.

Rolig grej - gick upp 1h innan jag skulle bege mig mot bussen idag. Dagar då jag inte känner att jag fått brist på sömn går jag upp minst 1h och 10 minuter innan jag ska gå till bussen och då brukar det vara knappt om tid. Denna morgon hade jag 1h på mig och jag har suttit här sedan 07.00. Tjugo minuter innan jag måste bege mig mot bussen dvs. Om det inte är underligt så vet jag inte vad det är.

En helt vanlig torsdagskväll.


Han sjunger 'horny' i låten och jag blir fascinerad över hur vackert han kan få det att låta.

I'll admit that I was glad that it was over.

Första gången jag hörde 'Somebody that I used to know' var flera månader sedan men jag orkade aldrig riktigt lägga den på minnet. Hörde jag den tänkte jag bara att det var en bra låt men levde sedan vidare med mitt liv. Nu, hundra år senare, har jag bestämt mig för att börja lyssna på den så nu känner jag mig som världens mest efterblivna människa som frågar folk om de har hört låten osv. Ber om ursäkt. Både i för- och efterskott.

Kvällen har bjudit på överraskningar och totala misslyckanden men jag har skrattat en del i alla fall. Kan ses som både bra och dåligt. Nu ska jag stänga av datorn och logga ut från spotify när reklamen bara bombar sönder mina öron. [p.s. Längtar fortfarande till Göteborg. d.s.]

Det finns ingenting bättre än att hålla någon kär.

Påskplaner har dominerat min hjärna idag. För mindre än två dagar sedan bestämde jag mig för att hänga med Jennla och company till Göteborg under en helg i april för att bo hos två sköna göteborgbrudar och bara softa järnet. Ni vet den där känslan man får och bara vill resa långt, långt bort, bara för ett litet tag, för en liten paus? Jag har den känslan nu och behöver bara bli av med den, fortast snarast. Vilken tur jag har som bara behöver vänta i 1 månad för att min önskan ska slå in.

Har gått och kärat ner mig totalt i Sex and the City. Håller inte räkningen över hur många gånger jag har sett den serien men nu har jag fastnat i det träsket igen. Döm inte. Det är den bästa serien på jordklotet. Den gör mig glad, ledsen, sugen på allt och inget och ja, jag vet inte riktigt vad den får mig att känna. Mycket i alla fall. Något den alltid får mig att bli sugen på är väl ändå Ben & Jerrys och snygga amerikanare.





Allt som hör serien till får mig främst att sakna New York.

Är du en av dem som tappat din glöd?



Inväger nya jackan idag. Monki - 400:-
och ja jag vet att alla kommer ha en likadan som min. Skiter i!


Now there's no point turning back.

Ni vet när man går runt och tror att det är en helt annan dag än vad det är? Idag har jag haft en sådan känsla. Idag har jag gått runt och trott att det är torsdag. Eller först att det var fredag, sen torsdag. Inte för att det är något jättefarligt med det men när man sedan inser att det bara är onsdag blir det inte så skoj. Man blir även lite extra besviken när man har grymma planer på lördagen. Vad jag har för planer? Jag ska ut. Tror det är 10e helgen i rad nu. Och jag tycker inte att jag är ute ofta. Kanske ska köra vit månad snart? Pff! Alkoholisten inom mig skriker nej tusen gånger om.

Jag investerade även i en manchesterkavaj idag också. Ännu en jack-liknande grej jag kan ha på mig i vår. En rödbrun sådan. Är det bara jag som uppskattar mina spontanköp mer än mina andra? Vid planerade shoppingrundor är det sällan man hittar mycket och istället bara sympatiköper för att må lite bättre. MÅ LITE BÄTTRE? Ja, jag mår bra av att shoppa. Hör ni vad jag säger? Shit. Eller ser ni vad jag skriver, menade jag ju. HERRRÅ!

It's time you rise or fail.

Dagen har varit fylld med blandade känslor. Mest frustration. Spenderade förmiddagen på naturhistoriska men jag och Sophia drog oss senare vidare mot söder och chillade runt. Hittade mig en vårjacka som jag är fruktansvärt kär i. Var kär i en annan tidigare men Rules by Mary är ju tyvärr lite dyrt.

Resten av eftermiddagen/kvällen så ska jag bara koppla ur. Koppla av och inte överanalysera allt, som jag alltid gör. Det visste ni väl att jag var expert på? Godnatt.

Du hör det du vill.

Har haft världens mysigaste kväll med bästa Sophia. Kollade b-skräckis, gick långpromenad på två timmar nu vid midnattssnåret och ska nu lägga oss. Vill att det ska bli morgon, dag och kväll. Kommer bli en intressant tisdag, hoppas jag.

Försökte lägga upp coola webcam-bilder men det gick inte imorse av någon anledning så here u go!


Jag är högt över molnen.

10 plusgrader, sol och gott humör. Det är nog det enda som behövs för att göra morgonen komplett. Gick upp alldeles på tok för tidigt imorse men jag var utvilad så det gjorde mig ingenting. Sitter nu och lyssnar på Maggio och gör annat ovettigt. Ska alldeles strax och möta en bekant för att träffa hennes chef. Hoppas på att det går bra på jobbsökarfronten nu fram till sommaren då jag inte orkar jobba kvar på den gyllene fågeln, måsen eller vad man nu kallar det.

Jag håller tummarna för att den här veckan blir bra. Bra och händelserik.

Jag kände mig märkligt ung den kvällen.

Har spenderat dagen på söder med en fin vän. Promenerade på alla möjliga innegator, tappade bort oss, stötte på knarkare och blev raggade på av städare. Denna fina vän har även lyckats övertala mig att spendera hela min enorma förmögenhet på alkohol och sådan underhållning imorgon kväll och inte verkar jag säga emot till det.

Detta har varit en väldigt känsloladdad vecka. Den har innefattat sorg, frustration, lycka och allt därtill, där emellan osv. Samtidigt som den varit jobbig så har den varit bra. Helgen kan nog inte avslutas på ett bättre vis. Ni vet inte vad jag syftar på, men håll tummarna för mig.

Alldeles för länge nu har jag vänt ut och in på mig själv.

... dags att ba låta pulsen slå takten ikväll.

Jag har gått och kärat ner mig i en grupp vid namn 'Hildas gitarr'. De är underbara och jag tackar Jennla Larsson för att hon tvingat mig att lyssna på dem. Har kärat ner mig i mycket på sista tiden. Allt från musik till människor till kläder. Bara jag som älskar det? Om livet hade varit en människa hade jag gett hen en blöt kyss!

Vad skulle vi annars göra?

Gömmer datorn för Jennie för att hon 1. Inte ska se vad jag skriver och 2. inte ska kunna läsa vad jag skriver. Inte för att detta är någon hemlig dagbok, men att blogga samtidigt som någon annan ser vad jag skriver känns obehagligt. Vill man veta vad som skrivs här får man väl ta sig en titt när inlägget är publicerat och NOT IN ACTION!

Har hur som helst haft världens mysigaste kväll, natt och morgon med Jennie. 99% har bestått av skratt. The good kind. 1 % är väl stunden då vi inte skrattat åt varandra eller åt något annat. Hon är en fin vän, den där Jennie.


En fin bild bara


Tjabba.


Out of a bubble and in to another.

Ni vet när man sett en artist, ett band eller en grupp live, som man verkligen tycker om? Ni vet när man inte kan sluta lyssna på han/hon/dem efteråt? Jag har hamnat i en sådan Isak Strand-fas då jag ärligt talat inte kan sluta lyssna på honom. När jag inte lyssnar på honom sjunger jag på någon av hans låtar.

Det är tre månader kvar tills jag tar studenten. Inte långt tid alls kvar om man tänker efter. Tre månader är ju ingenting. Det som händer när jag vet att det inte är långt tid kvar tills någonting är att jag sakta men säkert ger upp. Jag liksom släpper i princip alltihopa. Det får inte hända. Starting tomorrow då.

Men man kan dock honom aldrig tro.

Att jobba på två olika ställen på en och samma dag har sina ups and downs. Att det första jobbet är enformigt men bra betalt gillar jag. Att det andra är SKITÄCKLIGT och sämst betalt, ja, det säger väl alltihop. Sitter här med en skål gröt och förstår inte riktigt varför detta har blivit någon form av tradition. Gröt eller yoghurt till middag. Är tydligen för lat för att öpnna kylen, ta ut mat, lägga mat på tallrik, lägga tallrik i mikro och värma. Ni hör ju hur komplicerat det låter? Alldeles för många steg, so to speak.

Ni vet när jag pratade om en jag är glad-period som jag befann mig i? Den bara fortsätter. Nu börjas det med smått patetiska förälskelser och dåliga vanor. Jag nojar mig över saker som jag inte bör noja över if you know what I mean. Vem försöker jag lura? Klart ni inte förstår men det är okej.

I'm saving all my love for you.

Om jag hade varit en spexad fotograf hade jag nu haft tusentals bilder att visa för er från i lördags, men så är inte fallet. Använd fantasin - Isak Strand, fullsatt Fasching, dans, svett, lycka. Kvällen avslutades inte där utan den drog vi ut på tills klockan 5 på morgonen. En av de bästa kvällarna i mitt liv. Helt klart. Varför? Den får ni klura på lite till.


Don't get too excited 'cause that's all you'll get from me.



osv

Jag öppnar upp mitt fönster.

Sitter här med fönstret på vid gavel och njuter. Våren är här och det har jag känt alldeles för länge nu men har bara inte vågat säga det högt. Två morgnar i rad har jag nu suttit ute i solen och druckit kaffe. Det är lite för kallt för det än, men jag trotsar vädret, tar på mig lite varmare kläder och sitter där tills kaffet är uppdrucket. Så fort plusgraderna bara ökar och ökar kan ni se mig sittandes på altanen, med gosvarma kläder. Om våren inte tänker sätta igång på riktigt än så är mitt jobb att tvinga fram den.

Jag har hamnat i en sån där livet är bra-period och jag vill inte göra annat än att ta vara på den. Ikväll ska jag och några av mina finaste vänner se Isak Strand. Vi ska dansa fult, det ska drickas vin och vi ska skriksjunga med.

Ursäkta mig, men nu ska jag iväg och fånga dagen.


Life sucks sometimes.

Jag har ingenting att göra. De vänner jag har jobbar eller går i skolan idag. Jag ska inte åka till jobbet förrän om sex timmar och orkar inte sitta här. Jag har plockat ur diskmaskinen, vikt tvätt, satt igång en tvättmaskin, hängt tvätt, städat mitt rum, sorterat lite i min byrå och njutit lite av vårvädret. Vad händer nu? Att promenera känns tråkigt att göra ensam och jag är heller inte på humör för att kolla på film då det bara gör mig rastlös. Jag vill att någon ska komma hit men som sagt, inga vänner.


Såhär kul har jag.

When we were winning.

Håkan Hellström. Joshua Radin. Florence Valentin. Kent. The Strokes. The Kooks. Broder Daniel, osv osv osv. Vad är vårmusik för er? Det här betyder inte bara vårmusik. Musiken ger mig minnen.

Sitter as we speak och visksjunger till Håkan Hellström. Det är fortfarande morgon och min röst orkar inte riktigt skrika högre än denna volym. När jag hör Håkan vill jag åka till Göteborg. Sist jag var där var 2007. Det var fan på tok för längesedan. Vilken tur att man då pratar om en kommande Göteborgsresa i april med den bästaste vännen. Ta mig dit nu.


I en värld av idioter står han först kön.

Felicia och jag sitter med varsin dator i knät och sjunger med till Jocke Bergs fina stämma. Strax blir det te/varm choklad-mys ute på bron/framför tvn. Är så glad över att jag har den där tjejen. Hon är fin, hon.

Förstår ni vad jag menar med bron? Jag menar liksom den lilla trappen osvosv som man befinner sig på när man kliver ut genom ytterdörren. Har fått det från min kära Magnhild. Min fina, fina bonusmormor. Vad man kan sakna norrland ibland. Och vad man kan sakna vissa människor.


Vila i frid, fina ni.

RSS 2.0