Några sista ord innan läggdags.

Ja jag råkade göra någonting väldigt jobbigt med min bloggs utseende och det ser nu åt helskotta ut. Tyvärr suger jag på html och allt som hör till så istället för att försöka lösa det låter jag det vara. Om någon snäll själ kunde komma hit och hjälpa mig vore det ju trevligt, annars får det vara.

Russinbullar.

Fick ett nyttighetsryck och bestämde mig för att baka häromdagen. Direkt efteråt skapade jag en kategori här i bloggen med namnet 'Hälsofreak'. Vad jag tänker slänga in här är bland annat recept, om bakningen håller i sig det vill säga. Så, russinbullar var det. Receptet är till en början grunden till någon annan form av bullar som jag hittade på baksidan av en förpackning, så stolt över att jag kan improvisera kanske jag inte ska vara.

3 dl kallt vatten
1 dl rågkross
25g smör
2 dl kallt vatten
1,5 msk honung
2 dl russin
1 msk linfrön
1 krm salt
50 g jäst (dvs ett paket)
~12 dl mörkt lantbrödsmjöl

garnering: havregryn

1. Koka upp vatten och kross tillsammans i en kastrull på hög värme (här menar jag de 3 dl som står i receptet, inte 2 dl) Ta av kastrullen från plattan när det börjat koka och lägg över ett lock. Låt stå i ungefär 10 minuter (tills blandningen blivit till gröt. Inget vatten ska finnas kvar i kastrullen) Häll därefter över i en degskål.
2. Tillsätt smör (rumstempererat), vatten, honung, salt och jäst. Låt stå tills vätskan är 37 grader varmt (fingervarmt)
3. Tillsätt mjöl och arbeta degen kraftigt tills den känns lite fuktig, inte kladdig. Lägg över bakduk och låt degen jäsa i 30 minuter.
4. Lägg över degen på ett mjölat bakbord och knåda lätt (inte för länge då degen kan bli torr vilket resulterar i torra bullar = uäk). Därefter delar du degen i hälften så stora bitar som du vill ha bullar. Knåda vardera klump, rulla till en boll och lägg på bakplåt (antingen smord eller med bakplåtspapper). När detta är gjort kan du vända på bullarna och strö över valfri garnering på bullarna då den sidan är lite mer klistrig.
5. Lägg över bakduk och låt jäsa i 35 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
6. Grädda mitt i ugnen i ungefär 15 minuter. Var försiktig så det inte blir för länge och känn efter med provsticka efter 10 minuter.
7. Låt kallna och AVNJUT SEDAN MED ETT GLAS ISKALL MJÖLK. Namnam och hej!



Ett litet tillbakahopp.

Nyss läste jag igenom ett par lite äldre blogginlägg och jag älskar det här. Jag älskar att jag på sätt och vis håller den här bloggen levande. Jag älskar att läsa vad jag tänkte på just i skrivande stund, jag älskar att tänka tillbaka på vad som faktiskt hände i mitt liv just då. Jag älskar det.

Min första lediga dag då jag inte har någonting jobbigt inplanerat och med världens lårkaka på högra låret kan jag tyvärr inte fullända mina planerade planer och träna idag. Istället tvingar jag med mig min bästa vän ut på en långpromenad utan dess like, som hon inte alls verkar speciellt intrigerad över, men jag gör mitt bästa.

Början på ett nytt liv.

Jag har tagit studenten. Jag har inga som helst planer på att sätta igång med något plugg till hösten. Förhoppningsvis (Observera att ni bör hålla tummarna när ni läser detta) har jag kvar jobbet på Ica till hösten och där tänker jag svettas och slita och svettas lite mer. Jag har bundit nya bekantskaper och mina gamla träningsrutiner börjar arta sig. Jag är glad. Jag mår bra. Om jag begär något mer? Just nu: faktiskt inte.

RSS 2.0