I flew like i've never flown before.

Tretton minusgrader och jag befinner mig äntligen inomhus, hemma! Har varit en ganska okej dag. Det gick bra på provet i etik&livsfrågor, Felle och jag kom en bra bit på vår historiska undersökning, jag köttade sönder på jobbet och sålde för 5400kr på en timme då målet var 4000! Livet går ganska bra nu.

På tal om liv. På tal om allt. Vi pratade om lycka på etiken idag. Vår lärare ville att vi skulle beskriva vad lycka är för oss. Vissa sa att det var något som var utsträckt över en längre tid, då man är glad osv osv. Jag respekterar absolut att vi alla har olika åsikter och att vi alla anser olika men hallå? Glad? Jag kunde inte ignorera att ordet glad blev ihopsatt med ordet lycka. Är det bara jag som tycker att ordet glad i jämförelse med lycka är skitsnack? Glad är ett för mjukt ord. Underdrivet, om man ens kan kalla det så. Jag fick svara på frågan och efter att det har gått ungefär en dag så kan jag arbeta vidare på mitt svar - Lycka för mig är något som istället för att vara utsträckt över en lång tid uppstår i kortare perioder. Lyckan övervinner allt och det är när man är just lycklig som allting är näst intill perfekt. Allting går bra, man själv mår bra, folk i sin omgivning mår bra och i princip ingenting man gör går fel. När jag säger att lycka uppstår i kortare perioder så anser jag inte att jag sitter och är deprimerad när den inte uppstår, utan det är då jag kan kalla det jag är just då för "glad", eftersom det är ett lite mjukare ord. Givetvis har alla sina nedgångar och såna har jag haft en del utav, men de är inte lika populära hos mig längre.

Vad är lycka för er? Om ni inte svarar så förstår jag, för det förvånar mig ifs inte, men det vore kul att veta vad andra tycker :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0